راه اندازی موتور برق

راه اندازی موتور برق
در این مفاله راه اندازی موتور برق مورد بررسی قرار گرفته است در روزهای گرم تابستان یکی از دردسرسازترین مسائل، قطعی برق میباشد که علاوهبر ضرر مالی برای مشاغل، باعث آسیب رسیدن به تجهیزات و وسایل برقی نیز میشود. یکی از راهحلهای مناسب جهت جبران قطعی برق، خرید، نصب و راه اندازی یک موتور برق یا ژنراتور میباشد. بهعنوان مثال در بخشهای حساس مراکز درمانی بهرهگیری از یک سیستم برق اضطراری مانند موتور برق میتواند باعث نجات افراد شود.
از مهمترین بخشهای هر مجموعه تجاری، اداری یا مسکونی، سیستم امنیتی شامل دوربین های مدار بسته یا دزدگیر میباشد که میبایست بهصورت 24ساعته آمادهبهکار باشند و در صورت قطعی برق از کار میافتند. بنابراین میتوان با نصب و راه اندازی یک ژنراتور (موتور برق)، در مواقع لزوم مانند قطعی جریان برق شهری، سیستم امنیتی را همچنان فعال نگاه داشت.
در منازل نیز بااینکه ممکن است یک موتور برق کوچک قابلحمل نتواند برق موردنیاز تمام خانه را تامین کند، ولی میتواند با برقرسانی به قسمتهای مهم، تا برقراری مجدد برق شهری زندگی جریان داشته و از مشکلات نبود برق کاسته شود
1. دفترچه راهنمای موتور برق را مطالعه کنید.
اگر تا بهحال هرگز موتور برق نداشتهاید، یا اگر مدت زیادی است که از ژنراتور (موتور برق) استفاده نکردهاید، اولین قدم، مطالعه دقیق دفترچه راهنمای موتور برق جهت آشنایی با طرز استفاده از موتور برق و موارد امنیتی میباشد.
قبل از روشن کردن ژنراتور، چند دقیقه وقت گذاشته و اطلاعات موجود در دفترچه راهنمای موتور برق را جهت آگاهی از موارد امنیتی و طرز کار موتور برق مطالعه کنید.
2. موتور برق را در مکان مناسبی نصب کنید.
ژنراتورها ممکن است پرسروصدا باشند، داغ شوند و یا دودهای مضر تولید کنند. لذا بهتر است موتور برق را در فضای خارجی با حداقل 6 متر فاصله از درب و پنجرهها و یک متر فاصله از اشیاء دیگر نصب و نگهداری کنید. همچنین مکان نگهداری و نصب موتور برق باید خشک باشد.
3. سوخت موتور برق را چک کنید.
ژنراتور ها معمولاً دارای نشانهگری برای مشخص کردن میزان سوخت خود هستند. قبل از روشن کردن موتور برق از وجود سوخت کافی در مخزن اطمینان حاصل کنید، در صورت نیاز میزان سوخت را بهحد کافی رسانده و سپس اقدام به روشنکردن ژنراتور کنید.
4. روغن موتور برق را چک کنید.
ژنراتورها برای روانسازی قسمتهای متحرک به روغن احتیاج دارند. قبل از راهاندازی موتور برق طبق دفترچه راهنما میزان روغن موتوربرق را چک کنید. درصورت لزوم از نوع روغنی که شرکت سازنده پیشنهاد داده اضافه کنید.
5. فیلتر هوای موتور برق را بررسی کنید.
موتور های برق در فرآیند احتراق جهت تولید برق نیاز به هوا دارند. فیلتر هوا باعث میشود هوای پاک (بدون گرد و غبار و دیگر موارد اضافی) وارد موتور شود. یکی دیگر از مواردی که باید قبل از روشن کردن موتور برق چک شود، فیلتر هوا میباشد. اگر خاکی یا خراب شده است، باید تمیز ویا تعویض گردد
6. کلید قطعکننده مدار را خاموش کنید.
ژنراتور ها کلیدی برای کنترل خروجی برق دارند. این کلید را قبل از روشن کردن موتور برق روی حالت خاموش بگذارید. این کلید بعد از روشن کردن و گرم شدن موتور برق باید روشن شود.
این کلید همچنین درصورت استفاده نادرست از پریز برق یا بروز هر مشکل دیگر مدار را قطع کرده و از آسیب رسیدن به شما و ژنراتور جلوگیری میکند.
7. شیر سوخت موتور برق را باز کنید.
شیر سوخت، جریان سوخت به درون موتور ژنراتور را کنترل میکند. موتور برق جهت تولید برق به سوخت احتیاج دارد، اما اطمینان حاصل کنید که تنها هنگام استفاده از موتور برق و قبل از روشن کردن ژنراتور این شیر باز باشد.
8. موتور برق را روشن کنید.
موتور های برق از لحاظ طریقه روشن شدن به دو دسته استارتی و هندلی تقسیم میشوند. موتور برق را با استفاده از دکمه استارت یا هندل روشن کنید. شما پس از روشن کردن موتور برق باید به آن چند دقیقه فرصت دهید تا گرم شود، و سپس دکمه قطعکننده مدار را روی حالت ON بگذارید.
سوئیچ قطعکننده مدار یا circuit breaker همانطورکه توضیح داده شد خروجی برق را کنترل میکند، لذا با روشن کردن این سوئیچ، برق در خروجی جریان پیدا کرده و ژنراتور شروع به تأمین برق سیستم میکند
9. وسایل الکتریکی را به موتور برق متصل کنید.
بیشتر موتور برق ها اجازه اتصال مستقیم وسایل الکتریکی را میدهند. شما همچنین میتوانید از سیم سیار با کیفیت نیز بهعنوان رابطی بین ژنراتور و وسایل برقی استفاده کنید.
10. موتور برق را خاموش کنید.
هرگاه دیگر به برق تولیدشده توسط ژنراتور احتیاجی ندارید یا وقتی قصد سوختدهی به موتور برق را دارید، باید آن را خاموش کنید. ابتدا دکمه قطعکننده مدار را روی حالت OFF قرار داده، سپس موتور برق را با استفاده از کلید یا سوئیچ خاموش کنید. در انتها شیر سوخت موتور برق را ببندید.
11. همیشه با توجه به نیاز خود به مقدار کافی سوخت ذخیره داشته باشید.
مقدار سوختی که میتوانید ذخیره کنید به قوانین، ملاحظات ایمنی و میزان فضای ذخیرهسازی محدود است. توجه داشته باشید که همواره باتوجه به نیاز خود و زمانیکه باید موتور برق روشن باشد، به میزان کافی سوخت ذخیره کنید.
- در دفترچه راهنمای موتور برق، مقدار زمانیکه موتور برق میتواند با یک باک پر روشن باشد را چک کنید. این موضوع میتواند شما را در محاسبه میزان سوخت لازم برای ذخیرهسازی راهنمایی کند.
- از نوع سوخت تعیینشده توسط شرکت سازنده ژنراتور استفاده کنید. استفاده از سوختهای نامناسب، خطرناک است و ممکن است گارانتی موتور برق را باطل کند.
- موتور برق ها از لحاظ سوخت مصرفی به سه دسته بنزینی، دیزلی و گازی تقسیم میشوند.
12. قبل از سوختریزی مجدد، موتور برق را خاموش کرده و اجازه دهید سرد شود.
بااینکه خاموش کردن منبع برقتان، مخصوصاً وقتی به آن نیاز مبرم دارید خوشآیند نیست، اما ریختن سوخت در موتور برق داغ میتواند خطرساز باشد. موتور برق را خاموش کرده و 15 دقیقه صبر کنید تا سرد شود. طوری برنامهریزی کنید که در ساعات غیر پیک مصرف برق (بهطور مثال وقتی خانوادهتان خواب هستند) موتور برق نیاز به سوختدهی مجدد داشته باشد.
13. موتور برق را در فواصل زمانی مشخص چک کنید.
مهم است که ژنراتور خود را در شرایط مناسب و آمادهبهکار نگه دارید. از آنجاکه موتور برق ممکن است برای مدت زیادی استفاده نشود، لازم است که در یک دوره زمانی مشخص (مثلاً یک بار در سال) چک شود. مطمئن شوید تمام بخشهای ژنراتور تمیز هستند و سوخت تازه در باک وجود دارد.
- ملاحظات موجود در دفترچه راهنما جهت نگهداری موتور برق را مطالعه کنید.
- در فواصل زمانی کوتاه، بهطور مثال یک بار در ماه ژنراتور را روشن کرده و از سلامت تمام بخشها اطمینان حاصل کنید. روغن دستگاه نیز نیاز به بررسی دار