انواع انبر دست

انواع انبر دست را در این مقاله بررسی و به کاربرد های آن می پردازیم.انبرها کاربرد ترین ابزار آلاتی هستند که مورد استفاده قرار می گیرد. انبر وسيله اى است كه به كمك آن بتوان اجسام را نگه داشت. بسيارى از اجسام كه شرايط مناسب با دست ندارند به وسيله انبر نگه داشته مى شوند يا اينكه نيروى زيادى براى فشردن و نگه داشتن آنها لازم باشد. به عنوان مثال يك ميله آهنى داغ را نمى توان در دست گرفت ولى با استفاده از انبر به راحتى می توان نگه داشت. قديمى ترين انبرها مربوط به آهنگرى ها بوده است كه با استفاده از آن وسايل داغ را جابجا مى كردند. انبردست ها تنوع زيادى دارند و در انواع كارهاى برقى، مكانيكى و… به كار مى روند. 

 

۱) انبردست :

انبردست

انبردست همه كاره يا Combination Plier نوعى از انبردست است كه براى بيشتر كارها قابل استفاده است. به عنوان مثال با استفاده از قسمت انتهايى آن مى توانيد به عنوان يك سيم چين از آن استفاده كنيد(در سايزهاى بالاتر براى چيدن قطعات مختلف مانند ميخ ها و سيم هاى كلفت در نجارى نيز مى توان استفاده كرد) و از قسمت وسطى آن براى گرفتن قطعات مختلف استفاده كنيد و در مواقع اضطرارى براى بازكردن پيچ و… نيز استفاده كنيد. همانطور كه در شكل زير مشاهده مى كنيد دسته انبردست با يك روكش لاستيكى عايق شده است تا هم دسته نرم تر شود و هم از برق گرفتگى جلوگيرى شود.

۲) دم باریک :

دم باریک

 

دم باریک همانطور که از نامش پیداست دارای دم باریکی است ! ( متاسفانه نام آن به اشتباه با ذکره فتحه بر روی “د” ادا میشود که صحیح آن ضمه بر روی “د” است . دُم باریک صحیح است !!دم باریک‌ها گونه‌ای از انبرها هستند که اغلب در ساخت جواهرآلات، صنایع دستی، تعمیرات و یا در ظریف‌کاری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. از دم باریک ها می‌توان در طیف وسیعی از کارهای تعمیراتی همچون برش سیم گِیج کوچک، پیچیدن سیم‌ در کاربردهای صنایع دستی، و بسیاری ظریف‌کاری‌های دیگر استفاده کرد.
این وسیله با توجه به کارگیر بلندی که دارد جهت نگه داشتن قطعاتی که جای کار مناسبی ندارند مورد استفاده قرار میگیرند.

۳) سیم چین :

سیم چین

يكى از پركاربردترين انواع انبر دست ها، سيم چين مى باشد. سيم چين ها در سايزهاى مختلف ارائه مى شوند و از آنها براى چيدن سيم در سايزهاى مختلف استفاده مى شود. سيم چين داراى دو لبه تيز است كه با قرارگيرى سيم در بين آن و فشردن دسته ها سيم به راحتى قطع مى شود.بعضاً از این وسیله برای برش مفتول نیز استفاده میشود که کار درستی نیست .

۴) شلاقی:

شلاقی

 

از زیر شاخه های انواع انبر دست ها می توان به آچار شلاقی  اشاره کرد این ابزارها در واقع ابزار آلات لوله کشی هستند اما در دسته بندی Pliers ها قرار میگیرند . معمولاً آچار شلافی مناسب برای گرفتن لوله و کلاغی مناسب برای سفت کردن لوله هستند.

 

5) سیم لخت کن :

سیم لخت کن

سيم لخت كن يا Wire stripping tool براى برداشتن روكش يك سيم به كار مى رود. بسيارى از ما در هنگام كار كردن با سيم ها به يك سيم لخت كن نياز داريم زيرا در صورتى كه با ابزار ديگرى همانند چاقو اين كار را انجام دهيم قسمتى از سيم خراب مى شود و يا به درستي صورت نمي گيرد و يا اينكه بايد بسيار آرام و با حوصله غلاف سيم را برداشت تا آسيب نبيند. در مواردى كه حساسيت بيشترى دارند اين امر مهم تر است.

6) خار جمع کن :

خار جمع کن

 

 

خارجمع كن همانطور كه از اسمش پيداست براى جمع كردن دهانه يك خار به كار مى رود. هنگامى كه مى خواهيد يك خار را بر روى يك شافت قرار دهيد و شافت نيز درون يك محفظه باريك است نياز است كه خار را جمع كنيد تا جا برود و سپس رها كنيد. در شكل زير نمونه اى از يك خارجمع كن را مشاهده مى كنيد.

نکته مهم:سعى كنيد خار را هنگامى كه بر روى قطعه كار است جمع كنيد و در هوا يا در جلوى ديدتان اينكار را انجام ندهيد زيرا ممكن است خار از جاى خود در برود و آسيب جسمى به شما و اطرافيانتان برساند.

7) خار بارکن :

خار بارکن

 

با استفاده از خار باز كن مى توان دهانه خارها را گرفت و آنها را باز كرد. هنگامى كه دسته يك خارباز كن را فشار مى دهيد فك هاى جلويى آن از هم دور مى شوند تا بتوانند خار را باز كنند.

در شكل زیر نوع نوك صاف آن را مشاهده مى كنيد كه در حال باز كردن يك خار است كه بر روى شافت قرار گرفته است.

 

خار بازكن ها و خار جمع كن ها در دو نوع نوك صاف و نوك خم ساخته مى شوند و به اين بستگى دارد كه در چه مكانى نياز به استفاده از آنها است. در مكان هايي كه نياز است نوك خار جمع كن به داخل يك محفظه برود و خار را بيرون بياورد از نوك خم استفاده مى شود و نوك خم ها به راحتى به داخل محفظه مى روند بدون اينكه دست ما به جسم مورد نظر تماس پيدا كند. در شكل زير اين چهار نوع خار جمع كن و باز كن را مشاهده مى كنيد كه معمولا نيز با هم فروخته مى شوند.

8) انبر قفلی :

انبر قفلی

از انبرقفلی(Locking Plier) بيشتر برای نگه داشتن قطعاتی استفاده می شود كه آچار مخصوصی ندارند استفاده می شود ولی می توان از آن برای باز و بسته كردن پيچ ها هم در مواقع لزوم استفاده كرد. بسياری از پيچهايی كه زنگ زده اند و آچارخور نيستند و نمی توان بر روی آنها آچار قرار داد به وسيله انبرقفلی گرفته شده و چرخانده می شوند. یکی از مشخصات انبر قفلی، پیچ شیارداری است که به کاربر این امکان را می‌دهد تا از این طریق انبر را در موقعیت خاصی قفل کرده و یا با شل کردن این پیچ قفل را به راحتی باز کند. برای آنکه کاربر بتواند این انبر را به خوبی در دست بگیرد، آن را در دو نوع مختلف به صورت دم دراز  و یا با گیره‌ای خمیده و دندانه‌دار طراحی کرده‌اند.انبر قفلی به قدرت بالا و نیروی گشتاور بسیار خود شهرت دارند.

9) گاز انبر :

گاز انبر

گاز انبر وسيله اى است كه داراى دو فك به صورت متمركز در جلو مى باشد. تمام نيروى ايجاد شده توسط دست به قسمت جلوي گازانبر منتقل شده و براى مواردى كه نياز باشد به صورت همزمان يك سيم يا جسمى را بكشيم نگهداريم و يا ببريم به كار مى رود. گازانبرها در نجارى بسيار پركاربردند زيرا نجارها هنگام كار ابتدا سيم را مى كشند سپس آن را به دور خود مى پيچند و در نهايت سيم ها را مى برند و با توجه به اينكه پيچ دادن دو سيم به يكديگر با گازانبر به راحتى امكان پذير است از آن استفاده مى كنند. در حقيقت كارى كه نوك انگشتان مى بايست انجام دهد را گازانبر برايمان انجام مى دهد.

10) انبر کلاغی :

انبر کلاغی

 

انبر كلاغى يا Slip joint plier به دليل خاص بودن فك هاى آن در فضاهاى خاص با زواياى خاص به كار مى رود همچنين دهانه آن به خوبى باز مى شود و هنگام بستن روبروى هم و موازى با هم قرار مى گيرد. مزيت ديگر آن اين است كه به راحتى براى سايزهاى بزرگ باز مى شود.

11) انبر پرچ :

انبر پرچ

انبر پرچ ابزارى است كه به وسيله آن مى توان چرم ها و لاستيك ها و جنس هايى كه تا حدودى نرم هستند را سوراخ كرد. انبر پرچ براى بسيار از فروشگاهها يك ابزار حياتى است و معمولا براى سوراخ كردن كمربند يا پارچه از آن استفاده مى كنند.

 

** به طور کلی در بالا انواع انبر دست ها بررسی و تجزیه و تحلیل شد همچنین شما برای مشاهده انواع انبر های اینکو ingco اینجا را کلیک کیند.

اشتراک گذاری