آچارآلات
انواع آچار وکاربرد آنها

انواع آچار

انواع آچار یکی از پرکاربردترین ابزارهای هستند. این ابزار واقعاً مهندسی در هر کارگاه یا خانه‌ای و… یافت می‌شود و در طول زمان، در انواع مختلفی طراحی شده‌اند. تنوع آچار ها تا به امروز از مرز ۴۰ نوع گذشته است. برای آشنایی با آن‌ها با فروشگاه اینترنتی ابزار شاهان همراه باشید.

HDSPA18191

قدمت آن‌ها به قرن ۱۶ برمی‌گردد. این ابزار محبوب و پرکاربرد در طراحی‌های بسیار متنوع در جهان ساخته‌ شده است. تا به امروز تعداد آن‌ها از مرز ۴۰ نوع گذشته که برای برخی از آن‌ها مثل “آچار لوله گیر” استفاده‌های خاص تعریف‌شده و بعضی از آن‌ها مثل “آچار تنظیم شونده” یا همان آچار فرانسه محبوب ما ایرانی‌ها است، استفاده‌های عمومی دارند. به‌طورکلی آچار ها برای ایجاد گشتاور در قطعات اتصال‌دهنده دوار مثل پیچ و مهره و … طراحی‌شده‌اند. به‌طورمعمول آچارهای باکیفیت از جنس آلیاژ کرم وانادیوم یا همان فولاد ابزار به روش فورج ساخته شده اند و برای سهولت در تمیز شدن آن‌ها را پوشش کروم می‌دهند.

آچارهای تخت (ته باز-  ته بسته – ترکیبی)

عمومی‌ترین نوع آچار، آچارهای تخت هستند که در سه نوع مختلف ته باز، ته بسته، و ترکیبی طراحی‌ شده‌اند.

نوع ته باز این ابزار دارای یک دسته و دو سر است که هر سر دارای سایز متفاوت با سر دیگر است. هر سر دارای دو زبانه است که سر پیچ یا بدنه مهره را احاطه کرده و باعث اعمال گشتاور به آن می‌شود. سر های آن دارای زاویه ۱۵ درجه‌ای با محور دسته اند که آزادی بیشتری در انجام حرکت‌های دورانی در فضاهای محدود به کاربر می‌دهند.

نوع ته بسته یا حلقه‌ای هم دارای دو سر حلقه‌ای شکل است که در جداره داخلی حلقه شش، دوازده یا هشت زبانه وجود دارد. حلقه‌های با شش یا دوازده زبانه مهره‌ها یا پیچ‌های شش‌گوش را باز یا بسته می‌کنند با این تفاوت که آن دسته از آچارهایی که دارای دوازده زبانه اند در زوایای بیشتری قابلیت انطباق با سر پیچ یا مهره را دارند. انواعی که هشت زبانه دارند قابلیت انطباق با پیچ‌ها یا مهره‌های چهارگوش را نیز دارند. سطح حلقه‌های این آچارها عموماً دارای اختلاف سطحی با محور دسته آن‌ها است تا دسترسی بهتری را برای کاربر ایجاد کنند.

نوع ترکیبی آن‌ها دارای دو سر است که یکی به‌صورت باز و دیگری با سربسته یا حلقه ایست که عموماً هر دو سر یک سایز دارند.

 برای دیدن انواع آچار آلات اینکو اینجا را کلیک کنید.

اشتراک گذاری